Νέα Μουδανιά

second largest town

Τα Νέα Μουδανιά σήμερα αποτελούν το κύριο εμπορικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο της Χαλκιδικής.

Νέα Μουδανιά Χαλκιδική

Απέχουν 60 χιλ. από τη πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι πολύ κοντά από την Παραλία Διονυσίου. Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής συνδέει καθημερινά, με τακτικά δρομολόγια τα Νέα Μουδανιά με τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Χαλκιδική. Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” βρίσκεται σε απόσταση μόλις 35 χιλ. από την πόλη.

Λίγο πριν αντικρίσετε τη πόλη, σημείο γνωριμίας αποτελεί ο απέραντος ελαιώνας που το 1923 ήταν ένα από τα κίνητρα εγκατάστασης των πρωτοπόρων Μουδανιωτών.

Μετά τον ελαιώνα μπορείτε να θαυμάσετε την απεραντοσύνη της θάλασσας που είναι έτοιμη να σας δεχτεί στην υδάτινη αγκαλιά της. Το βάθος της είναι ιδανικό για τους μικρούς της επισκέπτες αλλά και γι αυτούς που οι επιδόσεις τους δεν είναι τόσο αξιοσημείωτες.

Στην παραλία των Νέων Μουδανιών μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας , τα ολόφρεσκα ψάρια και τους ουζομεζέδες που μπορούν να σας προσφέρουν οι ψαροταβέρνες. Το καλοκαίρι λειτουργεί κινηματογράφος.

Ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει αξέχαστες στιγμές στα μπαράκια και στα κλάμπ της πόλης. Στο ψηλότερο σημείο της πόλης, το λεγόμενο λόφο “της Παναγίας Κορυφινής” βρίσκεται μια όμορφη εκκλησία βασιλική τρίκλιτη χτισμένη μέσα σ΄ένα μαγευτικό περιβάλλον. Εκεί φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Κορυφινής που ταξίδεψε από την Καλόλιμνο της Μ. Ασίας.

Η χάρη της γιορτάζεται μεγαλόπρεπα στις 8 Σεπτεμβρίου. Η μέρα αυτή, είναι τοπική αργία.

Κάθε Τετάρτη γίνεται η μεγαλύτερη λαική αγορά στη Χαλκιδική.

Green Paradise Studios, Παραλία Διονυσίου, Χαλκιδική (Νέα Μουδανιά), 63200
+30 23730 25014, +30 6974 870012,
info@green-paradise.gr

ΜΗΤΕ: 09 38 Κ 12 3Κ 07370 0 0

| Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | COVID-10 Πληροφορίες |